Bemutatkozás

Gellért Garden étterem & kávézó

A Gellért Garden Étterem & Kávézó új színt visz Budapest vendéglátóüzleteinek kínálatába: étterem, grill terasz és kávézó egy helyen a Szt. Gellért Gyógyfürdő galéria szintjén.
 
Exkluzív környezetben várjuk egyedi rendezvény lehetőségekkel, ínycsiklandozó ételekkel, magyaros és nemzetközi ízekkel, szívélyes vendéglátással és chefünk specialitásaival. A'la carte, valamint menüajánlatok mellett, ünnepnapokra, különleges alkalmakra, tematikus estekre, és egyéb különleges programokra is várjuk a hozzánk ellátogatókat.
 
Éttermünk az év minden napján várja csoportok és egyéni látogatók felkérését. Vállaljuk ültetett étkezések, és állófogadások, esküvői, születésnapi ebédek, vacsorák megszervezését, lebonyolítását.
Egyedülálló lehetőségként a rendezvények a gyógyfürdőben való fürdőzéssel is összeköthetők. Keressen fel minket, és elkészítjük egyedi ajánlatunkat az Önök számára!

A Gellért

A világszerte ismert és a magyarok és külföldiek által igen kedvelt, szecessziós stílusban épült Gellért Gyógyfürdő és Szálloda 1912–1918-ban épült meg. Gyógyforrása már a XIII. században ismert volt. A fürdőkben mindenütt megmaradt az eredeti szecessziós berendezés a művészi mozaikokkal, színes ablakokkal, szobrokkal. A gyógyfürdő területén feltörő "csodahatású" forrásokról már a XV. századból is találunk feljegyzéseket.
A fürdőt, ami története során számos alkalommal cserélt tulajdonost, a XVIII. században magyarul Sárosfürdőnek nevezték a medencék fenekén leülepedett, a forrásvízzel feltörő finom forrásiszap miatt, német neve pedig Blocksbad volt, mely a Gellérthegy német nevére vezethető vissza.
1894-ben a Ferenc József híd építésekor az egyszerű, egyemeletes, pajtaszerű épületből álló fürdőt lebontották, majd 1901-ben a fővárosi közgyűlés elhatározta, hogy kisajátítja a Sárosfürdő forrását és telkét. A fürdő és a szálloda felépítésének terve Budapest fürdővárosi koncepciójának része volt. A fürdő 1927-ben hullám strandfürdővel, 1934-ben pezsgőfürdővel bővült.
A gyógyvízéről Evlija Cselebi török világutazó azt írta: "addig kell benne maradni, míg a test vörös nem lesz, utána gyorsan kimenni és magunkat melegen tartani.
Ma a Gellért Fürdőben a folyamatosan üzemelő pezsgőfürdőn és a nyári szezonban működő hullám strandfürdőn kívül szinte valamennyi gyógyszolgáltatás igénybe vehető. Komplex gyógyfürdőellátást biztosító részleggel (nappali kórház) és sókamrával (inhalatórium) rendelkezik. Ez Budapest legszebb fürdője, ahol fennmaradt az eredeti szecessziós berendezés, a színes mozaikok, a márványoszlopok, az üvegablakok és a szobrok.
Budapest az egyik legszebb történelmi város, ahol több mint 100 forrás fakad. Érthető, hogy Budapesten találhatók a világ leghíresebb fürdői. A spanyol El Economista – Spanyolország második vezető hírportálja – 2014. január 8-án összeállítást készített a világ öt legszebb uszodájáról, melyek között elsőként említi meg a Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda úszómedencéjét. A Gellért Fürdő medencéje olyan helyszíneket utasított maga mögé, mint az indiai Umaid Bhawan vagy a szingapúri Marina Bay Sands Resort.

Kapcsolat

1118 Budapest,

Kelenhegyi út 4 

info@gellert-garden.hu

Nyitvatartás

Hétfő - Vasárnap

8:00 - 20:00

Asztalfoglalás

Online asztalfoglalás

Telefonon: +361 209 03 94

Kövessen minket: